035-528 83 77 tens@euroceptpharma.com

Soorten TENS programma’s

Conventionele programma’s

Deze methode is te vergelijken met de pijnvermindering die optreedt bij het wrijven over een pijnlijke plek. In veel gevallen wordt er bij Conventionele TENS een directe pijnverlichting ervaren. Na de anamnese van uw pijnklachten adviseert uw zorgverlener om Conventionele TENS bijvoorbeeld in twee á drie blokken per dag van één tot vier uur per keer te gebruiken. Dit is ook afhankelijk van de conditie van uw huid. U dient de intensiteit op te voeren in stapjes totdat u stevige, comfortabele prikkel voelt. De prikkel zelf mag geen pijn veroorzaken. Het kan per dag of zelfs per dagdeel verschillen hoe hoog u de intensiteit kan instellen en verdragen. U kunt uw dagelijkse activiteiten gewoon behouden tijdens het stimuleren met Conventionele TENS behalve bij het besturen van de auto, in de sauna, tijdens het douchen of in bad2.

Burst programma

Om pijnvermindering te verkrijgen wordt er bij Burst TENS gebruikt gemaakt van lichaamseigen pijnstillende stoffen. Na de anamnese van uw pijnklachten adviseert uw zorgverlener om Burst TENS drie á vier keer per dag 30 minuten per keer te gebruiken. Bij het Burst programma is het noodzakelijk dat u lichte spiercontracties ziet en dat u rustig zit tijdens de behandelsessies van 30 minuten.

Navigeer naar

Wat is Chronische pijn?

Wat is TENS?

Hoe werkt TENS?

TENS Therapie

Soorten TENS programma’s

Alleen materiaal bestellen?

Het gevoel wat men ervaart wordt vaak omschreven als klopjes. De intensiteit dient opgevoerd te worden totdat er een zichtbare samentrekking van de spier waargenomen wordt, mits deze prikkel zelf geen pijn veroorzaakt. De intensiteit waarop een zichtbare samentrekking van de spier zichtbaar wordt kan verschillen per dag of zelfs per dagdeel. Doordat er een spiegel van lichaamseigen pijnstillende stoffen moet worden opgebouwd in het lichaam heeft u niet gelijk pijnvermindering, maar kan dit een aantal dagen duren2.

Han TENS programma

Bij het programma Han TENS wordt er in één programma afwisselend gestimuleerd met Conventionele TENS en Burst TENS. Iedere drie seconden worden deze twee stroomvormen met elkaar afgewisseld, dus drie seconden Conventionele TENS en dan drie seconden Burst TENS. Na de anamnese van uw pijnklachten kan uw zorgverlener ervoor kiezen om dit combinatie programma vier á vijf keer per dag 30 tot 45 minuten te gebruiken2.