035-528 83 77 tens@euroceptpharma.com

BlueTENS vragen

Waarom brandt het oranje lampje niet meer als ik de BlueTENS oplaadt?

Zodra uw BlueTENS is opgeladen gaat het oranje lampje uit.

Indien het oranje lampje op uw BlueTENS niet gaat branden als u deze oplaadt, controleer en vervang indien mogelijk het oplaadkabeltje. Indien bovenstaande uw probleem niet oplost kunt u contact opnemen met Customer Service via tens@euroceptpharma.com of 035-5288377.

Waarom knippert het groene lampje op de BlueTENS?

Op het moment dat het groene lampje op de BlueTENS gaat knipperen, is er nog 20% van de batterij capaciteit over.

Waarom brandt er maar één blauw lampje op mijn BlueTENS?

De blauwe lampjes op de BlueTENS geven de intensiteit van stimulatie aan. Eén blauw lampje zegt dat het intensiteitsniveau is ingesteld tussen de 1mA en de 15mA. Indien de intensiteit hoger wordt opgedraaid, door aan het wieltje te draaien, zal er op de BlueTENS een 2e, 3e of 4e blauwe lampje gaan branden.

Waarom gaat mijn BlueTENS (het groene lampje) na een paar seconde weer uit?

Het kan zijn dat uw BlueTENS niet is aangesloten via de kabel met de elektroden op de huid. Tevens kan het zijn dat de elektroden niet goed contact maken met de huid waardoor de stroomkring* wordt onderbroken. Dit is een ingebouwde beveiliging vanuit BlueTENS. Controleer, en indien mogelijk vervang, de kabel en elektroden en zorg ervoor dat de elektroden volledig contact maken met de huid. Plaats de elektroden minimaal 2,5 cm en maximaal 30 cm uit elkaar.

*het kan gebeuren dat de elektroden op bijvoorbeeld de rug, deels los laten tijdens bewegen (bv tijdens fietsen). De BlueTENS zal hierdoor uit veiligheid uitgaan omdat er geen gesloten stroomkring meer bestaat als de elektroden (deels) van de huid loslaten. Indien de elektroden weer volledig contact maken met de huid kan de BlueTENS opnieuw ingeschakeld worden.

Waarom stopt mijn BlueTENS er na een tijdje mee?

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Het programma dat u gebruikt heeft een vooraf ingestelde tijd. Zodra deze tijd is verstreken gaat de BlueTENS automatisch uit.
  • Het kan zijn dat de batterij opgeladen dient te worden. Knipperde het groene lampje op de BlueTENS voorafgaand aan het uitvallen? Het knipperen van het groene lampje op de BlueTENS geeft een lage batterijspanning aan.
  • De BlueTENS gaat uit veiligheid uit indien deze niet is aangesloten. Daarnaast zal de BlueTENS uitgaan indien de stroomkring wordt onderbroken. Controleer de elektroden en zorg ervoor dat de elektroden volledig contact maken met de huid. Plaats de elektroden minimaal 2,5 cm en maximaal 30 cm uit elkaar.
  • De blauwe aan/uit knop van de BlueTENS is verzonken in het apparaat, hierdoor is de kans dat deze ongewild in de zak ingedrukt wordt. Bij een rare beweging of bij erg strakke kleding kan dit een keer gebeuren.

Navigeer naar

Gebruik van TENS

Elektroden

TENS apparaat

BlueTENS vragen

BlueTENS App

Bytech TENS vragen

Multi-TENS vragen

Vergoeding

Alleen materiaal bestellen?

Is uw vraag niet beantwoord? Dan verwijzen wij u graag met uw vraag naar de Customer Service op nummer 035-5288377 of via tens@euroceptpharma.com of naar uw accountmanager.