035-528 83 77 tens@euroceptpharma.com

TENS therapie

Na het afnemen van de pijnanamnese door uw zorgverlener wordt er bepaald op welke plaats(en) de elektroden het beste op uw lichaam aangebracht kunnen worden. Dit kan op of nabij de pijnlijke regio zijn maar ook verder van de pijnlijke regio vandaan zijn. De elektroden worden dan geplaatst op de huid of op een spier die via zenuwen in verbinding staan met de pijnlijke regio. Ook wordt er bepaald met welke vorm elektroden u het best kunt stimuleren. Voor een goede werking van TENS is het belangrijk dat u de aanwijzingen van uw zorgverlener over plaatsing elektroden, keuze TENS programma en duur van stimuleren goed opvolgt. Het is niet raadzaam om zelfstandig te wisselen van programma of elektroden plaatsing.

U kunt uw TENS apparaat gebruiken gedurende uw activiteiten, mits u een Conventioneel programma gebruikt. Als u een Burst programma gebruikt dient u hierbij rustig te gaan zitten.

U mag uw TENS apparaat niet gebruiken tijden het besturen van de auto of ander gemotoriseerd voertuig. Tevens mag u het TENS apparaat niet gebruiken tijdens het douchen, in bad, zwemmen of in de sauna.

Indien de huid geïrriteerd raakt kunt u het beste stoppen met stimuleren totdat de huid hersteld is en contact opnemen met uw zorgverlener of Eurocept Xytron Medical.

Navigeer naar

Wat is Chronische pijn?

Wat is TENS?

Hoe werkt TENS?

TENS Therapie

Soorten TENS programma’s

Alleen materiaal bestellen?